CATS College Cambridge

CATS College Cambridge, kış döneminde GCSE, A level gibi eğitimlerin verildiği yatılı okul olarak hizmet vermekte olup, yaz dönemlerinde ise 14-17 yaş grubu öğrencilere yönelik akademik eğitim içeren programlar düzenlemektedir. Okul , dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi kolejlerinden King’s College ve Trinity College’a yürüyüş mesafesinde yer almaktadır.

Genel Bilgiler

Eğitim Merkezi:Cambridge
Yaş Grubu:14-17 yaş
Sınıflar:En fazla 15 kişi
Eğitim:Akademik Programlar
Konaklama ve Yemekler:Yurt/ tam pansiyon
Aktiviteler:Sosyal Aktiviteler
Sigorta:Program ücretine dahil değildir.
Havaalanı Transfer:Heathrow, Gatwick veya Stansted Havaalanı

Eğitim

Bu programlara katılacak öğrencilerin en az  B2 düzeyde İngilizce seviyesine sahip olmaları gerekmektedir.

 STEM :  Öğrenciler matematik becerilerinin gerçek Mühendislik ve Teknoloji sorunlarına nasıl uygulanabileceğini öğrenirler. Laboratuvarda ve dışarıda uygulamalı kimya deneyleri yapıp, katılan diğer öğrencilerle Fizik/Mühendislik yarışmalarına katılırlar.

Oxbridge Preparation Programme :  Bu program üniversitede Oxford, Cambridge veya Imperial College vb en iyi İngiliz üniversitelerini hedefleyen A level, IB veya eşdeğer bir programa daha başlamamış öğrenciler için ideal bir programdır. Öğrencilerin öğrenmesi gerekenleri ve mükemmel Oxbridge adayı olmak için geliştirmeleri gereken özellikleri öğrenmelerini sağlar. Ayrıca öğrenciler Oxbridge Üniversite başvurularını değerlendiren eğitmenler ve Oxbridge mezunları ile tanışma fırsatı yakalarlar.

Konaklama ve Yemekler

İki farklı yurt seçeneği bulunmaktadır. Biri kampüs içinde, diğeri ise okula 10 dakika yürüyüş mesafesindedir. Her iki yurtta da odalar tek kişilik ve özel banyoludur. Günde 3 öğün yemek programa dahildir.

Aktiviteler

Seçilen programa uygun olarak gün içinde ve akşamları çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. Ayrıca haftada 1 gün tam geziler organize edilmektedir.

Oxford Üniversitesi,Cambridge Üniversitesi ve Imperial College ziyaretleri, National Space Academy, Computer History Museum, London, Warwick Castle, Canterbury.

Havaalanı Transfer

Havaalanı transfer ücreti okulun belirlediği gün ve saatler için programa ücretine dahildir.